Een Xbox / PS4-gamecontroller gebruiken

Hoe kunnen we helpen?

Een Xbox / PS4-gamecontroller gebruiken

iOS

De Teleprompter for Video-app kan op afstand worden bediend met elke ondersteunde gamecontroller.

Ondersteunde draadloze controllers

• Xbox draadloze controller met Bluetooth (model 1708)
  • Xbox Elite draadloze controller serie 2
  • Xbox adaptieve controller
  • PlayStation DualShock 4 draadloze controller
  • Andere MFi (Made for iOS) Bluetooth-controllers worden mogelijk ondersteund door iOS

Koppel de controller met je iPhone, iPad of Android-apparaat

Xbox-koppelingsinstructies

Zet je Xbox-controller aan door bovenaan op het Xbox-symbool te drukken en zet hem vervolgens in de koppelmodus door op de koppelknop op de bovenkant van de controller te drukken (bij de linker trigger).

De controller knippert en verschijnt in de lijst met apparaten in het Bluetooth-menu van de app Instellingen.

Instructies voor het koppelen van PS4

Houd de PS-knop en de Share-knop tegelijkertijd 5 seconden ingedrukt. De controller knippert en verschijnt vervolgens in de lijst met apparaten in het Bluetooth-menu van de app Instellingen.

Problemen met koppelen oplossen

Lees voor het oplossen van problemen de volgende handleidingen met verschillende informatie over het koppelen van gamecontrollers.

Apple – https://support.apple.com/en-gb/HT210414

Android – https://9to5google.com/2022/04/07/how-to-connect-a-ps5-or-xbox-series-x-controller-to-your-android-phone-video/

Controles

Gebruik een PS4- of Xbox-gamecontroller als afstandsbediening voor de video-app
  1. Opname starten/stoppen
  2. Scrollen starten/pauzeren
  3. Verlaag de snelheid van scrollen
  4. Verhoog de scrollsnelheid
  5. Verplaats het script naar achteren
  6. Verplaats het script naar voren